STAGE OKOLJE SPREMEMBE VSEBIN OPRAVITE NA PRODUKCIJSKEM OKOLJU!!
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Svetujemo in pomagamo

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Aperiam, molestias minima sequi quam tenetur veritatis eveniet accusamus quisquam dicta omnis animi officiis dolorem eius doloribus quae culpa porro asperiores. Repellat.

Svetujemo in pomagamo

Kostanjev namaz

17.04.2023 2 min branja
 Jesenski kostanjev namaz

Ljubitelji jeseni uživajte v razgledih na pisana drevesa, raznobarvno listje in si privoščite sprehod ter skakanje po lužah. Jesen pa lahko z jesenskimi plodovi prenesete tudi v kuhinjo in pripravite namaz iz kostanja. Namaz lahko dodate na palačinke, kruh in celo kekse. Domači piškoti bodo tako pridobili drugačno noto, ki diši po jeseni in pripoveduje mirne jesenske zgodbe. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE:

  • 60 minut

SESTAVINE:

  • 1 kg kostanja
  • približno 250 g sladkorja
  • 100 g čokolade (70 %)
  • 1 vaniljin strok
  • ščepec soli 

KORAK ZA KORAKOM:

  1. Operemo in posušimo kozarec za vlaganje.
  2. Kostanj v blago soljeni vodi zavremo in skuhamo do mehkega. Kuhamo okoli 30 minut.
  3. Kostanj olupimo in s pomočjo multipraktika zmešamo v pire. Dodamo mu enako količino sladkorja ter ponovno zmešamo.
  4. Vaniljin strok razpolovimo z nožem, s konico pa izluščimo semena.
  5. Kostanjev pire prestavimo v posodo, prilijemo 2 dl vode, dodamo vanilijo, zavremo in počasi kuhamo. Dobro mešamo, da se sestavine premešajo in povežejo. 
  6. Ohlajen kostanjev namaz damo v kozarec za vlaganje in shranimo v hladilnik.

NAMIGI:

  • Sveži kostanji so gladki, trdi in svetleče rjave barve. V dlani so težki in ne zvonijo votlo.
  • Če najdemo kostanj z luknjicami, ga zavržemo, saj lahko sicer pokvari preostale kostanje.
  • Kostanj ima najboljši okus po prvi slani. 
  • Prihaja iz otočij Indijskega oceana, poznamo pa tudi mehiško vaniljo in francosko vaniljo, kjer gre za preparate, ki vsebujejo tudi zrnca vanilje.
  • Izberite bourbonsko vaniljo, ki je najbolj cenjena.

VIRI:

  • Recept s slovenskega portala www.gurman.eu, preveden, urejen in dopolnjen po receptu kostanjev namaz Nade Duhović,z bloga JUST GOOD FOOD; naslovna fotografija z istega bloga
  • Številni drugi različni viri
  • Thinkstock: fotografije v besedilu 
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi kartico MERKUR Zate, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki
Ne spreglejte

Seznam želja