STAGE OKOLJE SPREMEMBE VSEBIN OPRAVITE NA PRODUKCIJSKEM OKOLJU!!
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Priprava jabolčnega kisa

naslovna-slika-jabolcni-kis

Kaj potrebujemo?

  • 10 kg narezanih ali zmletih zdravih jabolk
  • 20 l tople vode
  • 2 kocki kvasa
  • 1 pivo
  • 0.5 kg sladkorja raztopljenega v topli vodi

Postopek priprave

Vse skupaj premešamo, nalijemo na jabolka in ponovno premešamo. Potem gladino zmesi pokrijemo z gazo in pustimo na toplem prostoru pri temperaturi vsaj 20 C. V fazi alkoholnega vrenja pazimo na proces vrenja enako kot če bi pripravljali vino. Ko je alkoholno vrenje zaključeno, sledi še ocetno kislinsko vrenje, ki pa poteka daljše časovno obdobje in na nižjih temperaturah.

Če priprava kisa ni uspela, so možni naslednji vzroki:

  • Zagotoviti je potrebno, da je sadje zdravo (ni črvivo ali gnilo). Pri različnih sortah jaboljk poteka proces alkoholnega vrenja različno dolgo (sladka/kisla jabolka).
  • Zagotoviti je potrebno, da alkoholno vrenje ni prepočasno (tako kot vino, v nekaj dneh). Prostor mora biti topel in ogrevan na temperaturo vsaj 20 C.
  • Ko je kis pripravljen, se shranjuje na hladnem prostoru (v kleti).
  • Zmes mora biti obvezno pokrita z gazo, sicer bodo v sod za kisanje prišle druge bakterije in ga pokvarile.

Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi kartico MERKUR Zate, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki
Ne spreglejte

Seznam želja