STAGE OKOLJE SPREMEMBE VSEBIN OPRAVITE NA PRODUKCIJSKEM OKOLJU!!
Primerjalnik izdelkov:
Primerjalnik izdelkov:

Svetujemo in pomagamo

Lorem ipsum, dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Aperiam, molestias minima sequi quam tenetur veritatis eveniet accusamus quisquam dicta omnis animi officiis dolorem eius doloribus quae culpa porro asperiores. Repellat.

Svetujemo in pomagamo

Hrustljavo pečen piščanec

17.04.2023 3 min branja
Hrustljavo pečen piščanec

Poskrbite, da bo v vašem domu prijetno zadišalo po okusnem kosilu. Piščanec je velikokrat na jedilniku slovenskih družin. A tokrat ga z našo pomočjo pripravite nekoliko drugače! Hrustljavo zapečena skorja naj obdaja sočno pečeno in mehko meso. Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 90 MIN
ŠT. PORCIJ: 2 – 4 OSEBE

SESTAVINE:

  • 1 manjši piščanec
  • ekstra deviško olivno olje
  • sol
  • beli poper v zrnu 

KORAK ZA KORAKOM:

  1. Piščanca je najprej potrebno očistiti. Oprhamo ga pod tekočo vodo in posušimo.
  2. Pečico segrejemo na 190°C.
  3. Posušenega piščanca premažemo z oljem in ga nato potresemo s soljo, sveže mletim poprom, po okusu pa ga lahko tudi povežemo oz. dresiramo.
  4. V litoželezni ponvi segrejemo olje in piščanca s prsno stranjo navzdol položimo vanjo. Počasi ga pečemo 3 minute na eni strani, ga obrnemo in še na drugi strani pečemo 3 minute. 
  5. Ponev s piščancem položimo za približno 80 minut v segreto pečico. Čas pečenja v pečici je odvisen od velikosti piščanca.
  6. Ko je piščanec dovolj pečen, ga vzamemo iz pečice in pokrijemo alu folijo. Počiva naj 15 minut.
  7. Piščanca razkosamo

SERVIRANJE

Okusno hrustljav piščanec s sočno sredico se odlično prileže s krompirjevim pirejem ali prilogo po želji.

Namigi

  • Najokusnejši piščanci ponavadi tehtajo okoli 1 kg. Pri večjih kosih perutnine je razmerje med mesom in kostmi ugodnejše.
  • Za še boljši okus piščanca, lahko pred peko v njegovo trebušno votlino potisnemo košček masla.
    Odločite se pa lahko tudi za neolupljeno jabolko, vejico rožmarina, timijana ali koprca.
  • Težka litoželezna posoda dolgo zadržuje toploto in omogoča hitro in dolgotrajnejšo pripravo jedi. V njej pa ne pripravljamo zelenjave, saj se v njej uniči večina vitamina C. 
  • Najkakovostnejše pečice se segrejejo na nastavljeno temperturo, pri slabših pečicah, pa lahko pride tudi do odstopanja 30°C.
  • Odstopanje pečice lahko izmerimo s kuhinjskim termometrom. 

VIRI

  • Recept s portala www.gurman.eu, preveden, urejen in dopolnjen po receptu pečeni piščanec s hrustljavo kožico s portala Best Recipe Box.
  • Številni drugi različni viri
  • Thinkstock: fotografije v besedilu. 
Nazaj na vrh Nazaj na vrh
Primerjalnik izdelkov:
Dodaj v košarico
Kategorije izdelkov

Košarica

Izberite svoj najbližji trgovski center

Za izbran trgovski center vam bomo samodejno prikazovali zaloge.

Zdravo

Ste že nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Prijava

Še niste nakupovali v Merkur spletni trgovini?

Ustvarite račun in nakupite hitreje.
Ob registraciji si lahko ustvarite tudi kartico MERKUR Zate, s katero si zagotovite dodatne prihranke.

Registracija

Zaloga v trgovskih centrih

Prikaz zalog je informativne narave. Točen podatek dobite v izbranem trgovskem centru.

Brezplačna pomoč pri nakupu
Brezplačna pomoč pri nakupu
080 88 01
Kuhinja
Kopalnica
Gradnja in obnova
Vrt in okolica
Prazniki
Ne spreglejte

Seznam želja