ČIŠČENJE PEČICE
- Pred čiščenjem počakajte da se pečica in kuhalna površina popolnoma ohladita.
- Dno v pečici je pripravljen za zbiranje sokov, ki odtekajo med samo peko. Predal enostavno odstranite in maščobo očistite s pomočjo čistilnega sredstva in vode. Preden ga vstavite nazaj pod pečico ga je potrebno posušiti in obrisati do suhega.
- Za trdovratnejše madeže uporabite za to primerna čistila.
- Grelni element obrišite z vlažno krpo.
- Po končanem čiščenju celotno pečico dobro obrišite. Preverite tesnila vratc, saj bodo le suha zagotavljala popolno zatesnitev.
ČIŠČENJE KUHALNE POVRŠINE
Čiščenje kuhalne površine se razlikuje od modela do modela – drugače se čišči indukcijsko površino od steklokeramične in od plinske površine.
Indukcijska kuhalna površina
Takšna kuhalna površina je enostavna za čiščenje, saj se površina namenjena kuhanju hitro shladi. Razlite tekočine in hrana se na takšno površino ne prime in zasuši. Zato velikokrat zadostuje, da se jo očisti s pomočjo blago vlažne krpe.
Steklokeramična kuhalna površina
Tudi steklokeramična površina je enostavna za čiščenje, saj gre za podobno površino. Priporočljivo je, da vsakič po končanem kuhanju površino obrišete in tako preprečite zasušitev hrane na kuhalnih površinah. Za čiščenje uporabite negovalna sredstva, ki ustvarijo film pred umazanijo. Ploščo čistite le, ko je na dotik hladna, pred čiščenjem pa jo izklopite iz napajanja. Za čiščenje uporabite blage detergente in jo očistite z mehko krpo.
Plinska kuhalna površina
Ta kuhalna površina je nekoliko zahtevnejša za čiščenje. Za učinkovito čiščenje gorilnikov, mreže in plošč lahko uporabite vročo vodo in detergent za pomivanje posode. Pri tem pazite, da voda ne gre pretirano v notranje dele naprave, saj boste imeli kasneje velike težave pri prižigu plina. Pred nadaljnjo uporabo posušite vse elemente in preverite ali so vsi elementi pravilno nameščeni.