APARAT ZA VAKUUMIRANJE STATUS HV 100
Opis
Avtomatska funkcija za čvrsta in suha živila. Ročna/pulzna funkcija za vlažna in občutljiva živila. Preventivni zbirnik tekočine. Podtlak -750mbar.
- Avtomatsko vakuumiranje za čvrsta in suha živila.
- Ročno vakuumiranje za vlažna in občutljiva živila.
- Vakuumiranje Statusovih vakuumskih posod.
Vakuumski aparat Status HV100 je namenjen vsakodnevnemu shranjevanju živil v gospodinjstvu. Shranite ostanke kosila, zavakuumirajte sveže meso za zamrzovanje, podaljšajte rok trajanja sirom. Vakuumsko shranjevanje podaljša obstojnost in svežino živil za 4x. Z manj zavržene hrane lahko prihranite kar 300 ? mesečno. Napredne nastavitve vakuumiranja in varjenja olajšajo uporabo in ščitijo aparat pred vsrkavanjem tekočine. Način varjenja (tipka FOOD) dry - suho je prednastavljen in se uporablja za shranjevanje oreščkov, sirov ipd. Način varjenja moist - vlažno se uporablja pri shranjevanju mastnih in vlažnih živil ali na začetku delovnega procesa, ko je aparat še hladen (samo, če opazite, da var ni kakovosten). Po 3 zaporednih ciklusih preklopite na način dry - suho. Način vakuumiranja (tipka MODE) normal - normalno se uporablja za vakuumiranje suhih živil. Na način gentle - nežno preklopite, ko vakuumirate občutljiva živila. V tem primeru črpalka dela počasneje in omogoča lažji nadzor dogajanja v vrečki. Uporabite pri shranjevanju perutnine, peciva, sočnega sadja ipd. Tipka VACSEAL se uporablja za avtomatsko vakuumiranje živil. Aparat samodejno zavakuumira in zavari vrečko na prednastavljen podtlak. Tipka SEAL se uporablja za varjenje vrečke, ko iz folije v roli delate vrečko po meri. Aparat zavari vrečko. Tipka PULSE se uporablja za ročno vakuumiranje občutljivih živil. Črpalka dela samo dokler pritiskate tipko in se ugasne, ko jo spustite. Proces lahko ponovite večkrat, dokler ne dosežete želenega podtlaka v vrečki. Na koncu procesa morate zavariti vrečko s pritiskom na tipko SEAL. Tipka PULSE se uporablja tudi za vakuumiranje vakuumskih posod. Priključek, ki ste ga dobili z aparatom priključite v odprtino na levi strani aparata. Širši del priključka pa namestite okrog vantila izbrane posode. Tipko PULSE pridržite, dokler se črpalka samodejno ne ugasne. Posoda je zdaj zavakuumirana optimalen podtlak. S tipko STOP prekinete kateri koli aktiven proces. Uporabite jo v primeru, če ste pritisnili napačno tipko ali če opazite, da je aparat vsrkal tekočino. HV100 ima preventivni zbiralnik tekočine, ki motor aparata ščiti pred vsrkavanjem tekočine. Če tekočina zaide v posodico v vakuumskem kanalu, ustavite vakuumiranje s pritiskom na STOP in očistite posodico. Lahko jo dvignete in odstranite iz aparata. Preden nadaljujete z delom jo temeljito posušite. Za uporabo aparata je obvezno zaklepanje pri vseh operacijah. Pokrov zaklenete s pritiskom na levi in desni kot pokrova; odklenete pa s pritiskom na gumba s strani. HV100 ima integriran kanal za rezilo za rezanje folije, ki olajša rezanje folije na želeno dolžino po meri živila. Aparat doseže podtlak do -750 mbar s črpalnim volumnom 8 litrov na minuto. Maksimalna širina vrečke je 280 mm. Za kakovostno shranjena živila in vakuumiranje brez težav priporočamo originalne Statusove vakuumske vrečke in folijo v roli. Ob nakupu prejmete vakuumski aparat Status HV100, 5 vakuumskih vrečk 200 x 280 mm, priključek za vakuumiranje vakuumskih posod in rezilo za rezanje folije. Aparat je razvit v Sloveniji. 2 leti garancije.
Tehnične podrobnosti
BLAGOVNA ZNAMKA STATUS VRSTA VARILNIKA APARAT ZA VAKUUMIRANJE MOČ 130 W GARANCIJA V LETIH 2 Mnenja